HomeLaatste NieuwsNieuwsSchilder Goirle Hemelwenk

Schilder Goirle Hemelwenk

GOIRLE – Het Oranjeplein in de gemeente Goirle moest weer een écht park worden. Sinds enkel weken zijn daarvoor de werkzaamheden gestart.

De paden werden op de schop genomen, het groen gaat om en er worden bomen gerooid. Daarvoor in de plaats krijgt Goirle een groen park.?Daardoor moet er een einde komen aan de malaise voor de omwonenden van het plein.Die zagen één van de centrale parken van Goirle steeds veranderen. Van mooi plein met kiosk in een noodwinkelcentrum voor De Hovel. En vervolgens van ‘hondenuitlaatveldje’ in een bouwput voor de aanleg van appartementencomplex Hof van Oranje.

De bedoeling is dat het plein weer een echte aanwinst wordt. Dat mensen er straks kunnen wandelen en het park de aandacht trekt.”??Het schilderwerk van het kunstwerk Hemelwenk wordt door Schildersbedrijf Hagen van Berkel uit Tilburg tot in de puntjes verzorgt.??Eerst dienden de aanwezige niet hechtende verflagen verwijderd te worden, en om de omgeving en milieu zo min mogelijk te belasten werden speciale netten op de bodem aangebracht welke de verfresten opvingen zodat deze op verantwoorde wijze afgevoerd konden worden.??Door na te wassen met een speciale waterfrees werden ook de minime deeltjes in de geperforeerde platen tot op het verzinkte staal gereinigd.

Tevens werden de onderste platen verwijderd en op de werkplaats behandeld, zodat ook deze 2-zijdig voorzien konden worden van een speciale 2 componenten epoxy coating voor een optimale hechting tussen verzinkt staal en verflaag.??Na de epoxy coating werd er door Schildersbedrijf Hagen van Berkel een tusselaag aangebracht om een ultrasterke hechting te creeeren met de 2 afwerlagen.??Schildersbedrijf Hagen van Berkel heeft dit systeem samen met Sikkens Bouwverven samengesteld.